ΥΠΕΡΗΧΟΙ

Οι υπέρηχοι (ultrasounds) είναι μηχανικά κύματα με συχνότητα μεγαλύτερη από αυτήν που μπορεί να ακούσει ο άνθρωπος (περίπου 20.000 Hz). Όταν εφαρμόζονται σε βιολογικό ιστό, μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές αλλαγές στα κύτταρα και τους ιστούς, αυξάνοντας τη θερμοκρασία και δημιουργώντας μικρό-δονήσεις.

Στη φυσικοθεραπεία, οι υπέρηχοι χρησιμοποιούνται από τη δεκαετία του 1940. Λειτουργούν στις θεραπευτικές συχνότητες των 1 έως 3MHz και διαθέτουν κεφαλές εκπομπής υπερηχητικού κύματος 2 έως 5cm. Εισχωρούν στο σώμα μέσω της επιφάνειας του δέρματος, το οποίο και διαπερνούν.

Ενδείκνυνται για την αντιμετώπιση και θεραπεία πολλών παθήσεων, όπως αρθρίτιδες, χρόνιες πολυαρθρίτιδες, βραχυαλγίες, συσπάσεις, κακώσεις – στρεβλώσεις των συνδέσμων, επικονδυλίτιδες, περιαρθρίτιδες, μυαλγίες και νευραλγίες, αυχενικό σύνδρομο, οσφυαλγίες, ισχιαλγίες και φλεγμονές τενόντων.

Οι υπέρηχοι έχουν βοηθήσει τη φυσικοθεραπεία στην επίλυση πολλών παθολογικών νευρολογικών αλλά κυρίως ορθοπαιδικών καταστάσεων. Αποτελούν μία εξαιρετικά αποτελεσματική τεχνική με ευεργετική δράση, αφού προκαλούν μυϊκή χαλάρωση και αναλγησία, βελτίωση της κυκλοφορίας του οξυγόνου στο εσωτερικό του μυός, αύξηση του μεταβολισμού και της μυϊκής θρέψης, λύση των συμφύσεων και των μυϊκών σπασμών, επούλωση των κυττάρων, βελτίωση της κινητικότητας των αρθρώσεων, επούλωση των καταγμάτων, αύξηση της ελαστικότητας των μαλακών μορίων και καλύτερη απορρόφηση των φαρμάκων.

Υπέρηχοι χωρίς θερμικό αποτέλεσμα χρησιμοποιούνται για τον περιορισμό των οιδημάτων που προκαλόυνται από φλεγμονές, μυϊκούς τραυματισμούς, κατάγματα και μετά από επεμβάσεις (π.χ. αρθροσκόπηση η αρθροπλαστική).
   ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΙΩΝΙΑΣ 35, Αλιμος 17456 / Αθήνα
   210 993 7511
   697 746 3130
   info@fisiokinisis.gr