ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Η θεραπευτικη γυμναστικη είναι ένα σύνολο από ασκήσεις και κινήσεις που αποσκοπούν στη βελτίωση της κινητικής δυσλειτουργίας, της μυοσκελετικής κινητικότητας και της καρδιοαναπνευστικής ικανότητας.

Απευθύνεται σε:

- Άτομα που ακολουθούν ένα πρόγραμμα αποκατάστασης από τραυματισμό ή πάθηση, προκειμένου να απαλλαγούν από το πρόβλημά τους γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά.

- Σε αθλητές και αθλούμενους που θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική τους, και να έχουν άμεσα αποτελέσματα στην επίδοσή τους.

Η θεραπευτική γυμναστικη εφαρμόζεται αποκλειστικά από φυσικοθεραπευτή που έχει ειδικευτεί σε αυτή, είναι το γνωσιακό του αντικείμενο και έχει πλήρη δικαιοδοσία.

Στο κέντρο φυσικοθεραπείας του κ. Καφούσια εφαρμόζουμε τα τελευταία και πλήρως ενημερωμένα πρωτόκολλα θεραπευτικής γυμναστικής που αφορούν όλες τις πληθυσμιακές ομάδες.

Στη θεραπευτικη γυμναστικη είναι εξαιρετικά σημαντική η εξατομίκευση. Καθορίζεται το πρόγραμμα λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο, οι συνοδές παθήσεις κλπ και η υλοποίηση του γίνεται με την ταυτόχρονη συμμετοχή του φυσικοθεραπευτή αποφεύγοντας τεχνικές και ασκήσεις που μπορούν να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα κατά την εκτέλεση.
   ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΙΩΝΙΑΣ 35, Αλιμος 17456 / Αθήνα
   210 993 7511
   697 746 3130
   info@fisiokinisis.gr