ΗΛΕΚΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η ηλεκτροθεραπεία ή ηλεκτρική διέγερση είναι η χρήση ηλεκτρικού ρεύματος για θεραπευτικό σκοπό. Αποτελεί το πιο διαδεδομένο μέσο που χρησιμοποιεί η φυσικοθεραπεία, αφού η χρήση της έχει ερευνηθεί και έχει γίνει αποδεκτή στον τομέα της αποκατάστασης.

Oι τύποι ρευμάτων που χρησιμοποιούνται είναι πολλοί. Aνάλογα με το ρεύμα που επιλέγουμε, έχουμε και διαφορετικά αποτελέσματα.

Η ηλεκτροθεραπεία χρησιμοποιείται για τη χαλάρωση των μυϊκών σπασμών, την πρόληψη και επιβράδυνση της μυϊκής ατροφίας από αχρησία, την αύξηση αιματικής ροής, διατήρηση και αύξηση του εύρους κίνησης, τη διαχείριση του χρόνιου πόνου, του οξέος μετεγχειρητικού πόνου, για τη μυϊκή επανεκπαίδευση και αποκατάσταση, την επούλωση των πληγών και την εφαρμογή φαρμάκων.

Ενδείκνυται για την αντιμετώπιση ενός ευρύ φάσματος παθήσεων, όπως αθλητικές κακώσεις (διαστρέμματα, θλάσεις κ.λπ.), οξείες ή χρόνιες επώδυνες καταστάσεις (οσφυαλγίες, ισχιαλγίες, αυχεναλγίες), μετατραυματικές ή μεταχειρουργικές καταστάσεις (επούλωση πληγών), μυϊκούς σπασμούς,
εξαρθρήματα, κακώσεις μαλακών μορίων, δυσκαμψίες – συγκάμψεις, περιαρθρίτιδες, θυλακίτιδες, υμενίτιδες, τενοντίτιδες και παθήσεις του κεντρικού και περιφερικού νευρικού συστήματος.
   ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΙΩΝΙΑΣ 35, Αλιμος 17456 / Αθήνα
   210 993 7511
   697 746 3130
   info@fisiokinisis.gr